2021-01-23 09:00:27• hírek • Közlemény

Változatos rendezvényekkel ünnepelték a magyar kultúra napját Nagykárolyban

Változatos rendezvényekkel ünnepelték a magyar kultúra napját 2021. január 22-én, pénteken Nagykárolyban

A Városi Könyvtárban kiállítás nyílt neves magyar írók és költők idézeteiből, Retró magyar mesecímek elnevezésű kiállítás szüleink, nagyszüleink gyermekkorának könyveiből, és százéves magyar könyvek kiállítása Mit olvastak anno? címmel.



Délelőtt, 10.30-tól megkoszorúzták a magyar kultúra alakjainak, Kaffka Margit, Kölcsey Ferenc, Révai Miklós, Petőfi Sándor, Károli Gáspár, Jászi Oszkár, Ady Endre emléktábláját.

A nagykárolyi Károlyi-kastélyban képkiállítás nyílt híres magyar festőművészek, építészek, szobrászok munkáiból, a Karul Libris könyvesbolt megajándékozta Nagykároly képes monográfiájával az első 20 vásárlót, akik legkevesebb 30 lej értékben vásároltak magyar szerző által írt könyvet.

A Nagykárolyi Művelődési Központ Facebook oldalán lezárult az első alkalommal megszervezett online magyar irodalmi szavalóverseny, a nyerteseket az elkövetkező napokban értesítik.



A rendezvények sorát a Magyar és magyaros zenei szemelvények elnevezésű koncert zárta, hegedűn játszott Székely Alpár, zongorán kísérte Czumbil Bernadette. Az igényesen öszeállított program válogatást tartalmazott Bartók Béla, Kodály Zoltán, Hubay Jenő, Johannes Brahms, Pablo de Sarasate és Vittorio Monti műveiből. Nyitóbeszédet tartott Szűcs József, a Nagykárolyi Művelődési Központ vezetője, szavalt Szolomájer Tímea, a Nagykárolyi Művelődési Központ magyar színjátszó szakkörének oktatója.

A rendezvényeket a Nagykárolyi Művelődési Központ, a Nagykárolyi Városi Könyvtár, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, együttműködő partnerek: a Gróf Károlyi Idegenforgalom-Népszerűsítő Központ, és a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia szervezték.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: